Delas ut i brevlådorna och kan läsas digitalt. Idag börjar magasinet Vårt Göteborg delas ut till alla hushåll i Göteborg. Här kan du bland annat läsa om hur Göteborgs Stad laddar inför EuroPride i augusti med seminarier och föreläsningar. Vårt Göteborg har också besökt Transammansdagen och träffat Sebastian som föddes som flicka men som idag är registrerad som man. Läs också om hamnstoppet för Volvo Ocean race i juni.

Läs Magasinet Vårt Göteborg nr 1 – 2018

De sju båtarna i Volvo Ocean Race gör ett sista hamnstopp i Göteborg inför den avslutande etappen mot Haag. I åtta dagar blir det seglingstävlingar, konserter, utställningar och prova-på aktiviteter i Frihamnen. Samtidigt visar Göteborgs Stad upp hur staden växer. Du kan också tävla om exklusiva platser på segelfartyget Gladan, och därmed se starten inför sista etappen från första parkett.

Serviceassistenter bidrar till bättre vardag
Göteborg växer och utvecklas. Vi berättar om tre projekt i olika delar av stan, bland annat det nya kulturhuset i Bergsjön, med före- och efterbilder.

Maliha Mohammad är serviceassistent, en helt ny befattning inom Göteborgs Stad. Sedan hon började på Uggledals äldreboende har tid frigjort tid för hennes kollegor undersköterskorna. Läs om hur satsningen på serviceassistenter kan bidra till en bättre vardag för äldre och avlasta undersköterskor i äldreomsorgen.

Räkna med att det kommer att bli stökigt när staden gör sitt största utvecklingssprång i modern tid och 150 000 nya göteborgare ska få plats. I detta nummer av Vårt Göteborg får du tips på hur du får rätt information och själv kan planera dina resor i kollektivtrafiken, på cykel, bakom ratten eller till fots.