Så ska staden bli grönare. Stadsträdgårdsmästare Helena Bjarnegård berättar om hur hon vill få Göteborg att grönska, bland annat genom satsningar på fler lekplatser och parker. Läs också om hur stadsmuseet tänker kring att den gamla stadsmuren påverkas av Västlänkenbygget och hur det kan ge möjligheter att visa upp stadens äldsta historia.

Magasinet Vårt Göteborg nr 2 2015

Efter skottlossningarna tar Trygg i Västra Hisingen krafttag mot våld och otrygghet. Läs reportaget från Biskopsgården. Läs också om den franska bulldoggen Sophie som är Askim-Frölunda-Högsbos första vårdhund. Tillsammans med sin förare Yvonne Ericsson besöker hon olika verksamheter inom äldrevården för att aktivera de äldre. Sophie gör även hembesök.

All om den stora segelfest i Frihamnen
I tidningen hittar du förstås allt om den stora segelfesten när Volvo Ocean Race-båtarna går i mål. Veckan efter midsommar bjuder på en massa aktiviteter för alla åldrar i Frihamnen. Passa på att besöka Göteborgs Stads paviljong och ta del av hur Göteborg växer och utvecklas. Fri entré till allt!

Chatta om den gröna staden
På måndag 15 juni kan du chatta med Helena Bjarnegård och hennes kollega Lena Jakobsson om den gröna staden. Vad betyder det att Göteborg ska bli en grön och nära storstad? Helena Bjarnegård, stadsträdgårdsmästare och Lena Jacobsson på park- och naturförvaltningen svarar på göteborgarnas frågor. Chatten pågår klockan 11-12 på chatt.goteborg.se.