Förbättrad e-tjänst. Den som vill söka pengar ur Göteborgs Stads stiftelser, har nu fått det lite lättare. E-tjänsten för stiftelserna på stadens webbplats har förbättrats och det går nu att gå direkt in på sökfunktionen.

Göteborgs Stad förvaltar ett hundratal stiftelser som har till syfte att ekonomiskt hjälpa behövande inom många olika fält: idrott och kultur, funktionshinder, företagsamhet, studier och mycket annat.

Enkla val avgränsar sökningen

Besökare på stiftelse-sidan kommer nu direkt in på sökfunktionen ”Hitta stiftelser”, en e-tjänst som lanserades i december 2009.

Innan den fanns, var den som ville ansöka om pengar tvungen att ägna mycket tid åt att leta efter information, ringa och fråga, chansa och kanske till slut skicka felaktiga ansökningar till stiftelserna.

Numera kan man med några enkla val avgränsa sökningen, utifrån om man är student eller äldre eller intresserad av skola, boendekostnad, idrott, resestipendier och många andra val. Sökresultatet blir en skräddarsydd lista med passande stiftelser.

3 500 ansökningar varje år

En annan nyhet är att man kan få reda på vilka stiftelser som har begränsningar för när man kan söka pengar från dem, till exempel vilka som går att ansöka hos just nu.

– De flesta av våra stiftelser är inte öppna för ansökan året runt, utan har speciella sökperioder. Och det är bara när de är sökbara som det finns en blankett, något vi vill nå ut med, säger Marie-Louise Börve, stiftelsekoordinator på stadskansliet.

Stiftelsernas styrelser får varje år får in cirka 3.500 ansökningar.