Majornas bibliotek bjuder in till samtal om hur stadsdelen kan bli tryggare och säkrare. På måndag klockan 19 finns politiker, forskare och polis på plats för att svara på Majbornas frågor.

Arrangemanget ingår som en del av bibliotekets arbete för att främja demokratin.

– Majorna förekommer ofta i mediernas brottsrapportering. Det skapar en allmän otrygghet och det här samtalet ska fokusera på det brottsförebyggande arbetet, säger bibliotekarie Anna Landin.

Stort utrymme för att ställa frågor

I samtalspanelen finns bland andra riksdagsledamoten Cecilia Wigström, Brottsförebyggande rådet i Västers ordförande Bengt Arne Reinholdson och Sven-Åke Lindgren, forskare och sociolog som studerat brottsutvecklingen i Göteborg.

– Närmiljön engagerar människor och för att få en lokal infallsvinkel finns även Lars-Göran Hammar, som ansvarar för den brottsförebyggande verksamheten i Majorna, och en representant från närpolisen med, säger Anna Landin.

Det blir stort utrymme för frågor från Majbor och andra intresserade.

– De som sitter i panelen gör korta presentationer. Själva tanken är att det ska vara demokratifrämjande samtal, här ska man få chansen att ställa sina frågor, säger Anna Landin.