För sjunde året ordnas på måndag en manskonferens i Hammarkullen. Den här gången är temat hedersproblematik. För dagens program ansvarar Sharaf Hjältar – ett uppmärksammat projekt som fokuserar på attitydförändringsarbete hos unga killar.

Sharaf betyder heder på arabiska. I projektet Sharaf Hjältar utbildas grupper med unga killar som vill arbeta mot det kvinnoförtryck som är relaterat till så kallade hederskulturer.

I år är projektets deltagare inbjudna att hålla i programmet på Hammarkullens manskonferens.

− Vi har jobbat med hederstemat tidigare och ville fortsätta med det. Tjejer har inte alltid samma frihet som killar. Det är något vi måste belysa och prata om, säger Päivi Huhtala, som jobbar på Hammarkullens medborgarkontor och ansvarar för manskonferensen.

Paneldebatt, teater och musik

Konferensen pågår hela dagen den 28 maj på Hammarkullens Folket Hus. På förmiddagen ges teater och föreläsningar, på eftermiddagen dialog med publiken, paneldebatt, musik och ännu mer teater. Både män och kvinnor, gamla som unga är välkomna.

Initiativtagare till de mans- och kvinnokonferenser som årligen arrangeras i Hammarkullen är Brottsförebyggande rådet och Hälsorådet i Hammarkullen.

Fotnot:
Alla som vill komma måste anmäla sitt intresse till Medborgarkontoret Hammarkullen senast den 25 maj på telefonnummer 031-365 29 00 eller e-post: medborgarkontoret.hammarkullen@larjedalen.goteborg.se. Fri entré.