Körsbärsträd och konstcafé. Kvillebon Micaela Molitors idéer för Göteborgs nya stadsdel Kvillebäcken gav henne segern i statytävlingen som utlystes i vintras. På torsdagen avtäcktes hon som vinnare och hon kommer nu att bli avbildad i brons för att stå staty i sin egen stadsdel.

– Det känns lite overkligt. Det är ju mest döda kungar som blir statyer och inte en simpel kommunalarbetare som jag, säger Micaela Molitor, som är 47 år och jobbar som undersköterska/barnskötare.

I vintras utlystes en tävling där den bästa idén för Göteborgs nya stadsdel Kvillebäcken skulle belönas. Priset var att bli avgjuten i brons för att bli staty i stadsdelen.

”En stolthet och kärlek till området”
Efter att juryn sagt sitt avtäckte kommunstyrelsens ordförande Anneli Hulthén (S) på torsdagen vinnaren och det är alltså Micaela Molitor som belönas för sina idéer om att bland annat starta ett konstcafé och att plantera körsbärsträd.

”För att med en målande beskrivning och med en stolthet och kärlek till området framfört en vision som utgår från historien och tar Kvillebäcken in i framtiden. Men inte som en isolerad stadsdel, utan som en grönskande och levande del i en större helhet.” lyder juryns motivering.

Tanken är nu att de vinnande idéerna ska kunna förverkligas i takt med att stadsdelen Kvillebäcken växer fram.