Auktionsrunda, schlagershow och gratis cykelservice blir det på fredag och lördag när Tuve-Säve ordnar stor torgfestival på Tuve torg. På lördag ordnas också en stor miljöutställning med tips om hållbar livsstil.

– Vi vill inspirera och skapa goda förutsättningar för Tuve-Säves invånare att göra miljömedvetna val i vardagen och se till att det händer något riktigt trevligt på vårt lokala torg, säger Madeleine Högenberg på stadsdelsförvaltningen i Tuve-Säve.

Torgfestivalen erbjuder bland annat gratis cykelservice och möjligheten att vara med på Tuve-Säves egen Auktionsrunda.

Gratis värdering av gamla prylar

– Vi tror att många kommer att nappa på idén att ta med sig gamla föremål för kostnadsfri värdering av Auktionskompaniet. Att köpa och sälja begagnade prylar är ju en del av ett hållbart samhälle, säger Madeleine Högenberg.

Festivalen inleds på fredagsförmiddagen med karnevalståg och musikuppträdanden med elever från Tuve-Säves förskolor och skolor. På lördagen är det stor miljöutställning, erbjudanden och underhållning på scenen fram tillklockan tre. Se detaljerat program för mer information (länk nedan).

C9A.jpg

Lars Kindblom, enhetschef på Kulturpunkten Tuve-Säve, hälsar alla välkomna till torgfestivalen på Tuve torg på fredag och lördag. Foto: Carin Bjarnesund

Fotnot:
Torgfestivalen arrangeras i samarbete mellan SDF Tuve-Säve, Företagarföreningen på Tuve torg samt Göteborgslokaler.