Tre stiftelsers vd vinnare på Chefgalan. ”Jag brinner för en värdebaserad ledning där en god boende- och arbetsmiljö är det absolut viktigaste, inte i första hand det ekonomiska.” Det säger Monica Berglund, vd på kommunägda Tre Stiftelser, som korats till Årets hälsofrämjande chef på Chefgalan 2018 i Stockholm.

– Min önskan är att sprida hur roligt det är att vara chef och att vara det inom just äldreomsorgen. Här finns hur mycket roligt som helst att göra och jag vill att vi tittar på alla möjligheter som finns och utvecklar dem, inte bara pratar om det som inte är så bra.

Tre Stiftelser ägs av Göteborgs Stad och består av tre kommunala stiftelser med en gemensam administration: Stiftelsen Ålderdomshemmet i Göteborg med Vegahusen, Stiftelsen Göteborgs sjukhem med Änggårdsbacken och Stiftelsen Otium.

”Gediget och välkänt pris!
– Som chef arbetar jag ganska ihärdigt med värdegrund och bemötande, med både medarbetare och hyresgästers hälsa i fokus. Det är viktigt att skapa en miljö där vi tror på varandra och ser att alla har förmågor och resurser.

I de sju olika kategorierna på Chefgalan fanns totalt över 500 nominerade, varav tre finalister sedan utsetts i varje kategori. Festligheterna i Stockholm avslutades med just Monica Berglunds kategori, så klockan 22.30 stod hon på scenen framför de 400 deltagarna och tog emot galans sista pris.

– Det känns verkligen fantastiskt roligt att få ett så gediget och välkänt pris och jag har verkligen blivit uppmärksammad och firad. Först på galan och sedan firade jag hemma med familjen och så firade familjen mig. Nu ska jag bara fira på jobbet också, det har jag inte hunnit än, säger Monica Berglund.