Drogpolicy på varje krog, personal som är utbildad i att upptäcka missbruk och ett nära samarbete med polisen. Det är de effektivaste sätten att få bort narkotikan från Göteborgs krogar. Det menar ägarna till några av Stockholms mest kända innekrogar som på onsdagen delade med sig av sina erfarenheter av att arbeta mot narkotika.

Narkotika finns inom alla yrkesområden, men att det är ett särskilt vanligt inslag i just de restauranganställdas arbetsmiljö visade en undersökning som RUS-projektet gjorde i höstas.

Säkrare arbetsmiljö

77 procent av de anställda på Göteborgs innekrogar uppgav då att de sett narkotikapåverkade gäster det senaste halvåret.

– Därför är det oerhört viktigt att vi är tydliga och markerar att vi inte accepterar det, menade Lennart Karlsson, ägare till krogar som Aladdin och Blue Moon Bar i Stockholm.

Tillsammans med Vimal Kovac, ägare till bland annat Sture Compagniet och Spy Bar, lockade han ett sextiotal krögare och restauranganställda till Restaurang Palace i centrala Göteborg på onsdagen.

De båda krögarna hade bjudits in för att tala om satsningen ”Krogar mot knark” i Stockholm. Satsningen är ett slags motsvarighet till det arbete som RUS-projektet precis påbörjat i Göteborg: kommun, polis och restaurangbransch samverkar mot narkotika.

– Syftet är att skapa trivsel och trygghet för gästerna och att garantera en säker arbetsmiljö för personalen, sa Lennart Karlsson.

”En känslig fråga”

Han menade att arbetet med en narkotikafri krog börjar bland personalen. En drogpolicy där personalen garanterar att den helt avstår från narkotika ger tydliga signaler om krogens hållning och är också viktig ur säkerhetssynpunkt:

6198.jpg– Tänk er en situation där det börjar brinna och man snabbt måste få ut gästerna, då duger det inte att det står ett par narkotikapåverkade personer bakom bardisken.
Personalen bör också godkänna att den godtar drogtester, menade Lennart Karlsson.

– Det här är en känslig fråga, men det handlar inte om att vi vill bli av med personalen, utan med narkotikan. Och som arbetsgivare är vi enligt lagen också skyldiga att sätta igång ett rehabiliteringsarbete när någon missbrukar.

För att förankra arbetet med drogpolicy har man hållit speciella utbildningar för krögare och andra nyckelpersoner på krogarna. Samtidigt har ordningsvakter, entrévärdar och barpersonal utbildats i att upptäcka missbruk och gått kurser i konflikthantering för att kunna avvisa narkotikapåverkade gäster.

”Minskar nyrekrytering”

Man har också arbetat med att förändra miljön på krogen för att försvåra för missbruk. Det kan handla om att installera handfat utan plana ytor för att den som missbrukar t ex inte ska kunna lägga upp en sträng med kokain.

En förutsättning för att arbetet ska fungera är ett nära samarbete med polisen, menade Vimal Kovac, och berömde Stockholmspolisens speciella krogstyrka.

– Vi har ofta uniformerade poliser på besök som tittar på ordning, nykterhet och förekomst av narkotika. Det skrämmer bort många kriminella.

Men att satsningen skulle ha fått bort all narkotika från krogarna runt Stureplan tror inte Vimal Kovac.

– Vi vet att det finns narkotika på våra krogar, självklart, men det här är en viktig markering. Framförallt minskar vi nyrekryteringen när många unga ser hur det går för dem som knarkar. Det är helt enkelt inte så häftigt att bli plockad av polisen.