Dygnet runt med musik, livsändningar och intervjuer. Det är nya radiokanalen Laser FM 91,8 Mhz. Sänder gör patienter från rättspsykiatrin och verksamheten Möjligheternas hus. På torsdagen var det invigning efter det att sändningstillståndet äntligen blivit klart.

− Provsändningarna har pågått i ett år, men det är först nu sändningstillståndet är klart, säger Per Hjelm, projektledare från Lundby stadsdelsförvaltning.

Radio bra för återhämtning

Möjligheternas hus startade för lite mer än ett år sedan och ska fungera som en brygga mellan rättspsykiatrins patienter och samhället. Radiokanalen är ett led i det pågående arbetet med att skapa meningsfull sysselsättning för personer som är dömda till rättspsykiatrisk vård.

− Skapande verksamhet har visat sig vara ett bra sätt att återhämta sig från psykisk sjukdom. Eldsjälen bakom vår radiokanal gick från att i princip ligga i sängen hela dagarna till att engagera sig fullständigt i det här projektet, säger Per Hjelm.

Flugfiske och livshistorier

Kanalens innehåll är till att börja med mycket musik, men det ges också möjligheter att göra egna program.

− Någon vill göra ett program om flugfiske, en annan vill berätta sitt livs historia, berättar Per Hjelm.

Når lyssnare via nätet

Radioprojektet drog igång redan hösten 2007 och Ulf Ligander från Partille närradio håller kurs en gång i veckan för alla som vill jobba med radion. Sändningsfrekvensen når ut cirka tre kilometer från Lillhagsparken, där Möjligheternas hus ligger. Men via nätet når man lyssnare i hela världen.