Hur jobbar chefer i Belgien, Japan, USA? På tisdagen startas en ny sajt för chefer inom äldreomsorg över hela världen. Personalfrågor, ekonomi, kvalitet och hälsa är några av ämnena man kan diskutera.

Bakom sajten står Martin Modigh, enhetschef i äldreomsorgen i Kortedala. Sajten heter ”Samverkansforum” eller ”Cooperationforum” på engelska. Sidan är ett helt privat initiativ och ägs av Martin själv.

Har saknat ett forum

– Syftet med sajten är internationell samverkan mellan chefer i äldreomsorgen. Genom utbyte av erfarenheter och spridning av kunskap kan omsorgen för äldre människor förbättras. Ett gemensamt kontaktnät och en naturlig mötesplats är grunden till projektet. Det ska snabbt gå att söka upp en medlem för att få kontakt.

Men finns det inte hur många diskussionsforum som helst på nätet?

– Jag har inte funnit något forum som vänder sig enbart till ledare inom äldreomsorgen och har saknat det, förklarar Martin Modigh.

Tror ryktet sprider sig

Eftersom sajten invigs idag finns ännu ett fåtal medlemmar. Martin tänker att ryktet ska sprida sig via kontakter kollegor emellan. Medlemskapet är gratis. Det är bara att anmäla sig. Om man är chef inom äldreomsorgen vill säga.

– Men det finns ett krav – och det är att de som anmäler sig bör vara aktiva själva och bidra till erfarenhetsutbytet. Som medlem blir du en länk i den internationella kunskapskedjan, kommenterar Martin.

Sajten finns både på engelska och svenska. Forumet har engelskt och svenskt språkstöd som man väljer vid registreringen. Man diskuterar sedan på det språk som känns bäst.

5EEA.jpg