Målad av högstadieelever. Hallå där! Eva-Carin Jeppson, samordnare föräldrastöd på Familjecentral Lövgärdet i Angered, som i morgon tisdag har vernissage för en väggmålning målad av elever från närliggande Lövgärdesskolan. Vad är det för målning?

– Det är fem elever i årskurs sju, åtta och nio på Lövgärdesskolan som tillsammans med en konstnärlig ledare gjort en fin målning i vår entré. Den är ungefär tre gånger fyra meter stor, från golv till tak. Vi har länge velat ha något som känns välkomnande och med barnfokus, så det känns extra roligt att barnen själva har gjort den.

Vad har de inspirerats av?
– De har gått omkring här inne på familjecentralen, där arkitekturen och inredningen är inspirerad av vatten och sjöar och skog. Så det har blivit ett naturtema, med lite olika djur, flera av dem ganska exotiska, som giraffer.

Vad händer på vernissagen?
– Vi bjuder på päroncider och salta pinnar och så har vi små musikanter på plats i form av barnkören El Sistema som övar här i närheten och kommer hit och sjunger. Och så är konstnärerna på plats och får en liten gåva. Vi har bjudit in alla från verksamheterna häromkring, men alla som vill är välkomna!

Blir det fler målningar?
– Jag vet inte, men det skulle inte vara omöjligt om vi säger så. Men först ska vi inviga den här fina målningen, som vi verkligen är glada för. Sedan får vi se.