Delas ut i brevlådan - går också att läsa digitalt. Trädflytt, självkörande bilar, en extra satsning på fler bostäder, närvaroteam i skolan, praktik för nyanlända inom allmännyttan och Future skills på Gymnasiedagarna. Läs om detta och mycket mer i nya numret av magasinet Vårt Göteborg – tidningen delas ut till alla hushåll i Göteborg onsdag 6 september.

Läs Magasinet Vårt Göteborg nr 3 2017 här.

I höst ska miljövillkoren för Västlänkenbygget prövas i mark- och miljödomstolen. Parallellt fortsätter arbetet med att förbereda träden för flytt och i slutet av oktober kan de första träden börja flyttas, i så fall vid Centralen och Kvarnberget. Träden i Haga flyttas sannolikt först under 2018.

Barbara Lindell från Tädplan och Patrik Höstmad från Yimby är båda engagerade i Göteborgs Stads utveckling. Läs intervjun med dem i nya numret av magasinet Vårt Göteborg.

Under senhösten ska hundra familjer börja testköra bilar med självkörande teknologi – på en fem mil lång slinga som går mellan Frölunda-Mölndal-Hisingen. På sikt öppnar självkörande bilar för smartare parkering, som tar mindre plats i anspråk.

Just nu slår bostadsbyggandet rekord i Göteborg. Bostad 2021 är en satsning på att snabbt få fram 7000 extra bostäder, tack vare ett unikt samarbete mellan Göteborgs Stad och näringslivet.

Läs också om Sabrine som fick hjälp av närvaroteam att klara av skolan och om Yamen från Syrien som praktiserar på Bostadsbolaget. I år firar Finland hundra år och Sverigefinska rådet har många aktiviteter på gång. Och du som ska väja till gymnasiet – missa inte Future skills på Gymnasiedagarna. Här får du reda på var jobben finns i framtiden.