IT-projekt som bidrar till att effektivisera och utveckla offentlig verksamhet tävlar om 300.000 kronor. GötaPriset delas ut under KvalitetsMässan i Göteborg i oktober 2003. Senast 20 december ska tävlingsbidragen kommit in.

– Alla kan vara med och tävla om GötaPriset. Det som krävs är att man varit med om att genomföra någon form av projekt som förnyat och förbättrat offentlig verksamhet, säger Sven Wiberg.

Mässa till hösten

KvalitetsMässan 2003 arrangeras nästa gång 7-9 oktober 2003. En av höjdpunkterna blir utdelningen av GötaPriset, en utmärkelse som går till det bästa förnyelse- och kvalitetsprojektet inom offentlig sektor. Sammanlagt 300 000 kronor delas ut i prispengar till de vinnande bidragen. Abstrakt ska vara inlämnade senast 20 december.

Vid föregående mässa stod kronprinsessan Victoria som prisutdelare, tidigare har det varit statsminister Göran Persson som delat ut utmärkelsen.

Bakom GötaPriset står Göteborgs stad, Västra Götalandsregionen, Statens kvalitets- och kompetensråd, kommun- och landstingsförbunden, Institutet för Kvalitetsutveckling samt Göteborgs universitet. Dessutom stöds GötaPriset av ett 20-tal fackförbund inom SACO, TCO och LO.