Hur mår unionen inför Brexit? EU står inför en historiskt ny situation i och med Storbritanniens stundande utträde. Hur påverkar det EU som helhet, Sverige och mig som enskild medborgare? Den 6 april är det paneldiskussion på Stadsbiblioteket under rubriken ”Hur mår EU?”.

I samarbete med Europa Direkt Göteborgsregionen arrangerar Stadsbiblioteket Göteborg en paneldiskussion om den ekonomiska och politiska situationen i Europa. I panelen sitter Katarina Areskoug Mascarenhas, chef för EU-kommissionens representation i Sverige, Stefan Gustavsson, näringspolitisk chef Västsvenska Handelskammaren och Daniel Naurin, professor i statsvetenskap vid Oslo och Göteborgs universitet.

– Sen har vi anlitat journalisten Ylva Nilsson som moderator. Hon har följt och bevakat EU-frågor sedan 1988 och är väl insatt i dessa frågor, säger Sofia Arvidsson från Europa Direkt Göteborgsregionen.

Förutom att paneldeltagarna får reflektera och berätta ur sina perspektiv kommer även publiken ges möjlighet att ställa frågor.