Ny e-tjänst förenklar ansökan. Inte alla trivs med att prata i telefon eller har möjlighet att besöka en reception. Sedan den 14 december kan personer med funktionsnedsättning ansöka om personligt stöd direkt på webben. Det handlar om en ny e-tjänst med syfte att göra vardagen lättare.

– Vi tror att det här är en viktig service för vår målgrupp, säger Petter Karbin, enhetschef inom individ- och familjeomsorg samt funktionshinder i Angered.

Den nya e-tjänsten består av ett enkelt ansökningsformulär på webben. Här går det att skriva in personuppgifter, vilket stöd man önskar och till vilken stadsdel ansökan ska skickas.

Många nya e-tjänster under året
När ansökan kommit in och registrerats tar en handläggare kontakt med den som sökt och bokar in en tid för att utreda vilket behov som finns och om personen har rätt till stöd.

– Detta är en av många e-tjänster som vi utvecklat under året och som ska förenkla vardagen för boende, besökare och företag i Göteborg, säger Niclas Bengtsson på Göteborgs Stads konsument- och medborgarservice.

Möjligheten att fylla i en pappersblankett och skicka in som tidigare finns dock kvar.