De populära advokatjourerna i Lundby fortsätter i nästa vecka. Och numera är det lättare att få gratis hjälp. På tisdag finns så många som sex jurister på plats för att svara på frågor.

Advokatjouren i Lundby är öppen för alla göteborgare och innebär gratis samtal och konsultation med en jurist under max 20 minuter. Alla typer av privatärenden kan tas upp, däremot inte företagsjuridiska frågor.

Stort behov av hjälp

Tidigare har två advokater från firman Concilium ställt upp och svarat på frågor. Tillsammans kan de hjälpa 10-15 personer under de två timmar som rådgivningen är öppen. Men behovet har varit mycket större än så och många som kommit och tagit kölapp har fått vända hem, lika frågande som tidigare.

– Vi har tackat ja till ett erbjudande från studenter som går det avslutande året på juristutbildningen, så numera kommer fyra studenter hit också och svarar på frågor, säger Lamija Sabanovic, samhällsinformatör på medborgarkontoret i Lundby.

Komplicerade frågor

Frågorna handlar ofta om testamente, bouppteckning och sociala försäkringar, men även om brott.

– Det kan vara väldigt komplicerade frågor. Tack vare studenterna hoppas vi att fler – kanske alla – kan få hjälp under den här begränsade tiden, säger Lamija Sabanovic.

Advokatjouren är öppen på medborgarkontoret i Lundby, tisdag 24 mars, klockan 17-19.