Nominerad till Årets närradio. Radiostationen Radio Laser har blivit nominerad till Stora radiopriset i kategorin årets närradio med sitt tävlingsbidrag Minnen från Lillhagen. Radiostationen är en aktivitet vid Möjligheternas Hus, en verksamhet för personer med psykiska funktionsnedsättningar.

Jonas Strömberg är handledare. Hur känns det?

– Det känns riktigt kul, det kom som en glad överraskning!

Sänder alla dagar i veckan
Kan du berätta mer om det nominerade programmet Minnen från Lillhagen och vad du tror det är som gjort att det blivit nominerat?

– Programmet handlar om det nedlagda Lillhagens sjukhus. Både före detta personal och brukare berättar om sina minnen från den platsen. I programmet vandrar de runt i det gamla sjukhuset och berättar om vad de upplevt på de olika platserna. Vad som gör det intressant är blandningen mellan sjukhusets tidigare brukare och personals perspektiv på det som berättas.

När började ni med Radio Laser och hur ofta sänder ni?

– Vi började sända för fyra år sen. Vårt syfte var att aktivitetshusets brukare skulle få en meningsfull sysselsättning. Antalet program har varierat under åren, beroende på brukarnas intresse. Nu sänder vi alla dagar i veckan och oftast musik.

Avgörs den 20 september
Stora Radiopriset delas ut på Radiogalan i Stockholm senare i september, kommer ni närvara på galan och vilka av er kommer åka dit så fall?

– Vi väntar fortfarande på lite svar. Vi behöver få reda på om biljetter med mera, men annars ska vi försöka bli ett gäng som åker upp till Stockholm för att närvara under galan.

Radio Laser tävlar mot två andra närradiostationer. Vinnaren presenteras på Radiogalan i Stockholm 20 september på Tyrol. Radiogalan anordnas av Radioakademin