”Vi stödjer hbtq-samhället i Orlando”. Göteborgs Stad beslutade på måndagen att hala regnbågsflaggorna på Götaplatsen, Stora Teatern och Korsvägen till halv stång, för att hedra offren och deras anhöriga efter attacken i Orlando. ”Vi känner sorg, vrede och förstämning efter den fruktansvärda attacken i Orlando”, säger stadsdirektör Eva Hessman.

– När vi nu halar flaggorna till halv stång visar vi solidaritet med och stödjer hbtq-samhället i Orlando. Men vi vill också visa att Göteborgs Stad står tillsammans med alla göteborgare som kämpar för en öppen, hållbar och inkluderande stad, fortsätter Eva Hessman.

”15 000 personer visade sin medkänsla”
Och så här kommenterar West Prides ordförande Tasso Stafilidis:

– Vi påminns varje dag om det hat som riktas mot oss hbtq-personer, runt om i världen. Det är med stor bestörtning vi tagit emot nyheten om terrordådet mot en gay-klubb i Orlando.

– På galan efter Regnbågsparaden visade publiken på 15 000 personer sin medkänsla och sände tankar och kärlek till de anhöriga och efterlevande genom ett gemensamt jubel och vrål för kärleken, mot hat och förtryck.