Aktiviteter, diskussioner och underhållning. EU-kommissionären Cecilia Malmström gästar sin gamla hemstad Göteborg på Europadagen 9 maj. I det nyöppnade Stadsbiblioteket berättar hon om sin vision för EU och svarar på frågor från allmänheten. Och under den pågående Europaveckan finns fler tillfällen för göteborgarna att prata mer om Europa.

Cecilia Malmström är på Stadsbiblioteket mellan kl 10 och 11 fredag 9 maj. Ingen anmälan behövs. På eftermiddagen gästar hon Göteborgs universitet för ett öppet samtal med journalisten Rolf Gustavsson om EU:s utmaningar och det stundande valet till Europaparlamentet. Även här är det fri entré, men anmälan behövs, se fotnot!

Europadagen 9 maj är kulmen på den årliga Europaveckan. År 2014 har utlysts till det ”Europeiska året för medborgaren” och snart är det alltså dags för val till EU-parlamentet, 7 – 25 maj.

Program i Nordstan
En av EU-parlamentarikerna, Olle Ludvigsson (S), inviger Europaveckan i Nordstan på tisdagen, 6 maj. Där bjuds på diskussioner, underhållning och korta föredrag kring frågan ”Håller EU:s miljömål”?

Förutom en rad politiker deltar bland annat företrädare för Föreningen Medveten Konsumtion, Global Utmaning, LRF, Orkla Foods, Havs- och vattenmyndigheten samt forskare från Chalmers och Göteborgs universitet.

För underhållningen svarar Göteborgsbandet Swe-T Crew och Bettan med Band, från Grunden Media. Programmet i Nordstan pågår kl 12 – 17.30 och är ett samarrangemang mellan EU-kommissionen i Sverige och Västsveriges fyra Europa Direktkontor.