Aktiviteter som ska stärka gemenskapen. Spökkväll, prova på att rida och matlagningskurs. Det är några av de vinnande bidragen i medborgarbudgeten Din idé i Lundby. Tusen barn och vuxna röstade fram idéerna som ska förverkligas under 2021. Syftet är att skapa engagemang och gemenskap i området kring Bjurslättskolan.

Medborgarbudgeten Din idé startade tidigare i höst. Barn och vuxna har fått lämna in förslag på saker att göra tillsammans. Totalt lämnades 80 idéer in och 70 av dem blev godkända. Vissa förslag liknade varandra och slogs därför ihop. Till slut fanns det 47 idéer att rösta på. Vinnarna presenterades på en en covid-19-anpassad ceremoni i Bjurslättsskolans aula i veckan.

Prova på att rida

 Ett av de vinnande bidragen var prova på att rida som kom från Jasmine Chodagivis.

– Jag och min pappa var på en ridskola i somras, men så var det fullt. Så då kom idén att ha en ridskola här i stället där alla får vara med, säger hon.

Spela mobilspel

 Tanken är att barn i området ska kunna rida vid tio tillfällen. En annan idé som ska genomföras är att spela mobilspelet Among us. Det förslaget kom från Emirhan Coskun. Alla som är minst fem år gamla och har en mobil kan vara med.

Gemensam mötesplats

 Din idé leds av Klara Andersson och Victoria Trygg i Lundby stadsdelsförvaltning.

–  Jag hoppas att Din idé kommer att bidra till att stärka området kring skolan som en gemensam mötesplats, säger Victoria Trygg, projektledare.