Cyklisterna lämnar deklarationen i farten och bilisterna behöver bara sträcka ut en arm genom rutan och sedan ta ett varv i rondellen. Så såg det ut under hela dagen utanför skatteförvaltningen vid Rosenlund. Fram till midnatt på torsdagen har göteborgarna på sig att lämna årets deklaration.

Köerna med bilar ringlar lång utanför skatteförvaltningen på torsdagseftermiddagen. De anställda på skatteförvaltningen har orange-gula västar med skatteförvaltningen påtryckt. De står utplacerade på en rad ställen i centrala stan för att ta emot göteborgarnas deklarationer.
4F6C_2.jpg
– Det är en kul dag, inte alls jobbigt, säger Britt Österström, en av de grällt klädda som normalt sitter inne på kontoret.

Årets insamling uppskattar hon lite extra.

– Vi har ju tur med vädret.

Det är både gående, cyklister och bilister som lämnar ifrån sig sina deklarationer. Cyklisterna behöver bara bromsa in lite grand. De lämnar ofta pappren i farten. Så ingen kan klaga på att det inte går smidigt.

Det är mycket fler bilar som kör in till skatteförvaltningen än vad gatorna klarar av att svälja så köerna blir långa i alla riktningar.

Britt Österström berättar att det inte är ovanligt att folk kommer fram med frågor om hur deklarationsblanketten ska fyllas i, så här i sista minuten ute på gatan. Men hon svarar glatt.

Deklarationerna läggs i stora röda plastvagnar på hjul. De som inte tar emot deklarationer ute på gatan sitter inne och sorterar. Det är tuden och åter tusen papper som ska sorteras upp.
7BD6.jpg