26.000 portioner ugnsbakad kummel med bandspaghetti serveras på onsdagen i ett hundratal förskolor, skolor, personalmatsalar och äldreboenden i Göteborg. Rätten är komponerad av göteborgskocken Magnus Lindström, årets kock 2003. Specialmenyn ingår i satsningen ”Smaka på Göteborg” som pågår hela veckan.

– Med aktiviteterna på temat ”Smaka på Göteborg”, vill vi stärka vår satsning på matstaden Göteborg. Maten och kockarna har blivit en profil för staden. Så många som åtta kockar från Göteborg har vunnit Årets Kock under de senaste elva åren, säger Leif Nilsson, vice vd för Göteborg & Co.

Under temat ”Smaka på Göteborg” har tidigare Årets Kock-vinnare i veckan gästspelat i bland annat sjukhus- och skolkök och på stadsdelstorg. Temaveckan avslutas med en bankett på fredag.

Vinnaren av utmärkelsen Årets kock utses på Restaurang Trägår’n på torsdag kväll den femte februari. Bland årets finalister finns göteborgskocken Karin Andersson.