Praktisk guide i hbt-frågor. 75 förvaltnings- och bolagschefer får i nästa veckan en julklappsbok av stadsdirektör Åke Jacobsson. Ett hårt paket som även 35 chefer på stadsledningskontoret föräras. Vårt Göteborg kan redan nu avslöja bokens titel: ”Regnbågschefen. Praktisk guide för chefer. Så blir du bra på hbt-frågor”.

I somras utnämndes stadsdirektör Åke Jacobsson till regnbågsambassadör i samband med den stora hbtq-festivalen. Regnbågsflaggan hissades på Gustaf Adolfs torg och stadsdirektören invigningstalade.

– Då sa jag att jag ville ha den rollen även efter festivalen – det här är ju frågor man behöver arbeta med varje dag för att skapa förändring, säger Åke Jacobsson.

”Vi pratar inte särskilt mycket om de här frågorna”
Efter att ha fått ögonen på Petra Eliassons bok ”Regnbågschefen”, tyckte Åke Jacobsson att det är en bok som många fler borde läsa. Sagt och gjort – 110 böcker köptes in och i dagarna kan lika många kommunala chefer räkna med ett hårt paket.

– Vi pratar inte särskilt mycket om de här frågorna. Det skulle kunna bero på att det inte finns några problem – men det tror ju inte jag. Det är nog snarare så att vi inte öppnat för diskussionen ordentligt. Vi har långt kvar innan alla människor kan känna sig välkomna och trygga i vår stad – oavsett vilken bakgrund man har, säger Åke Jacobsson.