Göteborgs Stads nya webbportal har gått till final i it-tävlingen CIO Awards, motsvarigheten till Oscarsgalan för it-Sverige. Vinnarna utses vid en gala på Nalen i Stockholm den 11 december.

Internt har den nya portalen haft arbetsnamnet Leion-net. Nu har det göteborgska ”lejonet” nominerats i klassen Årets it-projekt. Här tävlar Leion-net med it-projekt från Sony Ericsson, Volvofinans, Citymail och Lantmännen.

”Landets viktigaste it-tävling”

Dessutom har ett annat it-projekt i Göteborgs Stad, Intraservices printerkonsolidering, nominerats i en klass som är ny för året: Årets hållbara it-projekt. Här premieras it-lösningar med anknytning till miljö och hållbarhet. Intraservice har byggt en ny struktur för utskrifter som gör att både bläck och papper sparas.

-Jättebra att de it-projekt vi gör i Göteborgs Stad håller så hög klass att de uppmärksammas nationellt i landets viktigaste it-tävling, säger Magnus Petzäll, it-direktör i Göteborgs Stad.

– För även om Leion-net har förverkligats med hjälp av externa leverantörer, har hela utvecklingsarbetet – idéer och nya tankesätt – drivits av oss.

Mer än 100 personer har varit med i arbetet

Den nya webbportalen – Göteborgs Stads ansikte utåt – lanserades i maj i år, efter ett och ett halvt års arbete med mer än 100 personer inblandade. Främste pådrivare och projektägare var informationsdirektören Ulf Källström, som nu har gått i pension.

– Så om vi vinner, och jag får bestämma, blir det huvudprojektledare Maritha Enström som får gå upp på scenen och ta emot priset. Hon har också varit en starkt bidragande faktor till framgången, säger Magnus Petzäll.

Några prispengar är det inte tal om, utmärkelsen består enbart av ”ära och berömmelse”.

Tävlingen arrangeras av förlaget IDG, som ger ut flera tidningar inom it-sektorn, bland annat Computer Sweden.