Betalar vi EU-skatt? Vad gör EU åt finanskrisen? Det är några av de frågor som går bra att ställa direkt till EU-kommissionären László Kovács på fredag. Då bjuder Europa Direkt Göteborgsregionen in till "Kaffe och kommissionär" på Stadsbiblioteket.

”Kaffe och kommissionär” är en mötesserie som redan tidigare under Sveriges ordförandeskap har ägt rum både i Göteborg och på andra platser runt om i landet. Nu har turen kommit till EU-kommissionären László Kovács, som har skattefrågor som sitt ansvarsområde.

På besök i Göteborg

I samband med att László Kovács besöker Göteborg för ett informellt finansministermöte ger han även en frågestund för allmänheten.

− Det här är ett ypperligt tillfälle för vanliga medborgare att få träffa en EU-kommissionär och ställa frågor om skatter, krisen och EU, säger Annelie Johannisson på Europa Direkt Göteborgsregionen.

Tidigare besök av Margot Wallström

Förra gången mötesserien anordnades i Göteborg var under årets bok- och biblioteksmässa. Då fick mässdeltagarna tillfälle att ställa frågor till både kommissionens vice ordförande Margot Wallström och Ján Figel, EU-kommissionär för utbildning, kultur och ungdomsfrågor

Fotnot:
”Kaffe & kommissionär” hålls på engelska och äger rum fredagen den 2 oktober klockan 15-16 på Kafé Rootfood på Stadsbiblioteket. EU-kommissionen bjuder på kaffe.