Efterträdare på plats efter årsskiftet. Agneta Hammer som varit stadsbyggnadsdirektör i Göteborg sedan 2012, går i pension vid årsskiftet. Byggnadsnämnden kommer att ta upp frågan om att inleda rekryteringsprocessen för hennes ersättare på tisdagens möte.

– Att få leda stadsbyggnadskontoret i Göteborg är en fantastisk förmån. Göteborg är inne i en förändringsresa när det gäller stadsutveckling och tar ett stort språng”, säger Agneta Hammer.

Under hennes tid som stadsbyggnadsdirektör har Göteborgs Stad växlat upp för att kunna bidra till ett betydligt högre bostadsbyggande.

– Jag har växlat upp organisationen för ökad leverans, samtidigt som vi säkerställer kvaliteterna i de stadsmiljöer som vi planerar, och det kommer jag fortsätta att göra ända fram till årsskiftet, säger Agneta Hammer.

Ny direktör på plats vid årsskiftet
Stadsbyggnadskontoret har också arbetat för att säkerställa viktiga planeringsprojekt, som till exempel Älvstaden, Västlänken, Jubileumssatsningen Bostad 2021, utvecklingen av Gamlestaden och Selma Lagerlöfs torg.

– Det är ett arbete med mycket högt tempo. Jag har gett järnet från dag ett. När jag började på den här tjänsten bestämde jag mig för att stanna i max fem år. Det blir nästan sex år. Det känns bra att snart lämna över till en ny ledare, säger Agneta Hammer.

Byggnadsnämnden kommer på sitt möte under tisdagen att ta upp frågan om att starta rekryteringsprocessen för en ny direktör som kan vara på plats vid årsskiftet.