Lokal anpassad för möten och utställningar. Stadsutvecklingsprojektet Utveckling Nordost har sedan tidigare ett kontor i Angereds centrum. Nu öppnar ytterligare ett i Bergsjön, mer publikt än det förra och med skyltfönster mot Rymdtorget.

Utveckling Nordost är ett EU-projekt för att utveckla Göteborgs nordöstra delar genom att satsa på näringsliv, kultur och stadsmiljö. Det handlar om att göra stadsdelarna mer attraktiva för både människor och företag och på så sätt skapa fler arbetstillfällen.

Skyltfönster för utställningar
På torsdag invigs projektets nya kontor på Rymdtorget i Bergsjön.

− Vår nya lokal är anpassad för att komma närmare allmänheten. Våra medarbetare kommer att sitta där och jobbar, men det finns också plats för möten, workshops och seminarier, säger Susan Runsten, som är projektledare för Utveckling Nordost, och fortsätter:

− Här finns skyltfönster ut mot torget som gör det möjligt att ställa ut och visa upp saker vi vill ha synpunkter på.

Utveckling Nordost pågår fram till och med 2013. Under den tiden ska flera aktiviteter genomföras, bland annat en ombyggnad av Blå stället och affärsträffar för kultur som verktyg för tillväxt.

Invigningen av kontoret i Bergsjön äger rum klockan 15.00 torsdag den 29 september. Då är bland andra konstnären Benny Cruz på plats för att skapa en muralmålning över sina visioner för Nordost.