Hjälper göteborgare med funktionsnedsättning. Kan jag få hjälp att resa kollektivt när jag är gammal? Finns det samhällsinformation på teckenspråk? Det och mycket mer går att få svar på när några av stadens mindre verksamheter går samman för att informera om vad de kan hjälpa göteborgarna med. Nu närmast på medborgarkontoret vid Frölunda torg på tisdag 19 november.

− Små enheter som våra får bättre genomslagskraft när vi går ut tillsammans. Tillsammans kan vi erbjuda göteborgarna ett paket, visa att det finns ett mer heltäckande stöd att få, säger Jenny Ahlqvist på Lots för barn med funktionsnedsättning.

Tillsammans med Resinstruktörerna, Syninstruktörerna och Teckenspråksforum har Lots för barn med funktionsnedsättning redan ordnat ett informationstillfälle i Selma center. Den 19 november och den 10 december väntar nya träffar på Frölunda medborgarkontor.

− Sedan vi var i Selma center har även Anhörigstöd i Göteborg gått med i vårt samarbete, så de kommer också att vara med när vi är i Frölunda, säger Jenny Ahlqvist.

Fler informationstillfällen i vår
Det som förenar de fem enheterna i samarbetet är att de alla jobbar med att ge kostnadsfri service åt medborgare med funktionsnedsättning. Det kan till exempel handla om att vara med som stöd under kollektivresor eller att underlätta för synskadade att få en fungerande vardag.

På Frölunda medborgarkontor kommer verksamheterna att finnas på plats klockan 16-18.

− Alla är välkomna att träffa oss, ställa frågor och få veta mer vad vi gör, säger Jenny Ahlqvist.

Till våren planeras liknande informationstillfällen på Dalheimers hus den 6 mars och 15 maj. Dessutom ska man ta fram en utställning som ska visas på Lundby bibliotek i maj nästa år.