Intresserade får svar på Barnkalaset. Under Kulturkalaset kan du möta socialtjänsten på Barnkalaset i Trädgårdsföreningen. De är på jakt efter dig som är nyfiken på hur du kan göra en insats för utsatta barn. ”Slå dig ner vid vårt köksbord för ett samtal och en kopp kaffe! Vi svarar på alla frågor om hur det är att vara kontaktfamilj och familjehem”. säger Peter Håkansson, chef på Familjehemsenheten Hisingen.

I Göteborg finns många barn och ungdomar med oroliga hemförhållanden. Det behövs fler som vill hjälpa till att ge dem en tryggare tillvaro. Drygt 150 barn väntar på att få komma till ett nytt hem på heltid eller för någon helg i månaden.

– Det råder stor brist på hjälpande familjer. Vi letar efter människor med olika kulturell bakgrund, små såväl som stora familjer, i hus på landet och i lägenhet i stan, säger Peter Håkansson.

– Det viktiga är att man har engagemang, kraft och utrymme för barnet. Varje familj utreds och kontrolleras noga samt får utbildning och handledning, fortsätter han.

Informationsmöte i slutet av augusti
Det finns flera sätt att hjälpa till; som kontaktfamilj tar man emot ett barn till exempel en helg i månaden. Ett familjehem blir barnets nya hem på obestämd tid. Personal som arbetar med kontaktfamiljer och familjehem inom Göteborgs Stad finns på plats i tältet vid Trädgår’ns scen under hela Kulturkalaset. Har man inte möjlighet att komma dit kan man anmäla sitt intresse till ett informationsmöte i slutet av augusti.

– Jag ser verkligen fram emot att träffa göteborgarna, säger Peter och berättar att det är åttonde året som socialtjänsten finns med på Kulturkalaset. Det brukar bli många intressanta samtal!

6224_2.jpg