Riksdagshörnan på Stadsbiblioteket samlar en representant från varje riksdagsparti på måndag för att ta ett samlat grepp på Sveriges utrikespolitik. Som vanligt är det publikens frågor som ligger till grund för vart debatten tar vägen.

Så gott som varje måndag finns det minst en riksdagsledamot på plats på Stadsbiblioteket i Göteborg för att stå till svars inför väljarna i sin valkrets.

– Det är god uppslutning från ledamöterna, men lite olika beroende på hur stora partier de representerar och därmed hur hårt belastade de är med olika uppdrag, säger Eva Borgvall på Stadsbiblioteket.

Publiken får fråga vad de vill

Varje termin anordnas en till två temakvällar, som hittills har behandlat bland annat välfärden, boende och sjukvården. Den här gången är det dags för Sveriges utrikespolitik.

Som vanligt får publiken, som i antal brukar variera alltifrån två stamgäster till över 80 personer vid ministerbesök, hålla i taktpinnen genom att fråga vad de vill.

– Antalet i publiken är inte så viktigt, huvudsaken är kvaliteten på diskussionen, att besökarna får ut något av frågorna och svaren. Och frågorna får gärna blanda högt och lågt, från privata ärenden till generella idédebatter, säger Eva Borgvall.

Fotnot:
Tema: Sveriges utrikespolitik pågår mellan klockan 18 och 19.30 på Stadsbiblioteket måndagen 20:e oktober.

Deltagande riksdagsledamöter är:
Max Andersson (mp)
Cecilia Wigström (fp)
Carina Hägg (s)
Göran Lindblad (m)
Hans Linde (v)
Rosita Runegrund (kd)
Eva Selin Lindgren (c)