Program om skottlossningarna. På onsdag 22 januari sätter SVT:s Uppdrag granskning Biskopsgården under lupp. Fokus är sociala problem som kan leda till gängkriminalitet. För att ta hand om de frågor som kan väckas av programmet öppnar stadsdelsförvaltningen Västra Hisingen en telefonlinje och en mötesplats.

− Vi har inte sett programmet och vet inte än vad det har för karaktär. Men oftast väcker den här typen av program både känslor och funderingar hos dem som bor i den stadsdel det handlar om, säger Torleif Larsson, stadsdelsdirektör i Västra Hisingen.

Stadsdelsförvaltningen öppnar därför en telefonlinje direkt efter att SVT har sänt programmet.

− Vi vill erbjuda någon form av samtalspartner. Telefonsamtalen besvaras av folk från vårt krisgruppsteam. De kommer inte att kunna svara på allt, men kan föra anteckningar och även föra konkreta frågor vidare till rätt personer i förvaltningen, säger Torleif Larsson.

Kom till Idépunkten
Dagen efter programmet har sänts, på torsdag, har även Idépunkten extra öppet från klockan 14.00 till 20.00. Den som vill är välkommen dit för att prata om programmet och ställa frågor till medarbetare från stadsdelsförvaltningen. Telefonlinjen fortsätter också att vara öppen.

Uppdrag granskning om Biskopsgården sänds i SVT 1 den 22 januari klockan 20.00.