”En stor fördel att ha allt samlat”. Från och med måndag den 15 maj finns samtalsmottagningarna Respons alkoholrådgivning och Spelberoendeteamet, samt Barnteamet, i nya gemensamma lokaler på Första Långgatan 30.

Verksamheterna har sedan länge sökt en gemensam lokal, vilken nu blir verklighet.

Inte ovanligt med flera olika beroenden
– Vi har i flera år försökt hitta en gemensam lokal där vi kan samlokalisera oss, så det känns väldigt roligt att det nu blir verklighet. Det är en stor fördel att ha allt samlat, både för verksamhetsutveckling och för klienterna. Nu kan till exempel barn som har en förälder med spelproblem på ett enklare sätt få hjälp av barnteamet, vilket är en stor vinst, säger gruppchef Birgitta Harrysson.

Det är heller inte ovanligt att människor med spelberoende också har alkoholproblem.

– Genom att arbeta närmare varandra kan vi dela kunskap och överbrygga målgrupperna, det ska bli intressant att se hur vi kan utveckla verksamheten och fördjupa samarbetet.

Störst förändring blir flytten för Respons alkoholrådgivning, som sedan mitten av 1980-talet funnits på sin tidigare adress. Spelberoendeteamet har under åren flyttat runt på olika adresser.

Stängt under flytten
– Vi blir totalt 15 personer. Lokalerna är praktiska och ligger tillgängligt med bra förbindelser, så det känns positivt och bra på många sätt.

Under flytten är verksamheten stängd under tre dagar och öppnar åter den 18 maj.

– Vi behöver flytta in och få i ordning lite, det är viktigt att de som kommer till oss känner sig välkommen både i miljön och i det personliga bemötandet. Hos oss kan de vara trygga i den situation de söker hjälp för.

Respons Alkoholrådgivning, Spelberoendeteamet och Barnteamet tillhör enheten för alkohol-, spel- och drogproblem inom social resursförvaltning.

2B98_2.jpg