Göteborg är klart dominerande i den årliga tävlingen Årets kostprofil, för måltider inom offentlig sektor. Tre av nio finalister arbetar i Göteborgs Stad – och en fjärde på Göteborgs universitet. Tävlingen avgörs på Stora måltidsdagen i Stockholm den 7 oktober.

De tre kostansvariga i Göteborgs Stad har gått till final i varsin kategori:

– I klassen Årets kostprofil har Heléne Gustafsson, kostchef i Backa, tagit sig till final. Juryn tycker att hon är ”en positiv person som söker möjligheterna. Satsar på öppet hus, utbildar både egen personal och kostansvariga samt driver en rad utvecklingsprojekt med måltidskvaliteten i centrum. Göra alltid det lilla extra även om det är jobbigare”.

Nina de Bruin kan bli Årets stjärnskott

– Katarina Wochner Carlsson, enhetschef för måltids- och fastighetsservice i Högsbo är finalist i klassen Årets inspiratör: ”För att hon bjuder sina gäster på både matglädje och valfrihet, höjer kompetens ute i köken och visar att ekologiskt är framtidsmodellen. Hon delar med sig av både kunskaper och erfarenheter – ingenting är omöjligt.”

Här tävlar Katarina Wochner Carlsson mot Susanne Dahlgren, adjunkt på institutionen för mat och hälsa vid Göteborgs universitet.

– Nina de Bruin, kostchef i Bergsjön, är finalist i klassen Årets stjärnskott: ”En ambitiös och prestigelös tjej med nya idéer, som hon ser till att sätta i verket. För henne är gästen/kunden alltid medelpunkten och hennes känsla för vällagad mat märks på tallriken”.

Tävling för offentlig sektor

Tävlingen är en del i arrangemanget Stora måltidsdagen för offentlig sektor som äger rum den 7 oktober på Hotell Hilton Slussen i Stockholm. Arrangörer är facktidningen Restaurangvärlden i samarbete med branschorganisationen Kost & näring.