Tävlar om Arlas Guldko. Äldreboendet Tre Stiftelser är en av tio semifinalister i kategorin Bästa seniormatglädje i matkvalitetstävlingen Arla Guldko 2018. Tävlingens syfte är att lyfta fram matglädje i de offentliga köken.

Sammanlagt är 30 semifinalister från hela landet nominerade i de tre kategorierna Bästa seniormatglädje, Bästa matglädjeförskola och Bästa matglädjeskola.

– Det är artonde gången vi genomför Arla Guldko och varje år blir vi lika imponerande av de tävlande som har en enorm drivkraft och engagemang för att sprida matglädje bland sina gäster. Många ser tävlingen som ett sätt att vidareutveckla sin verksamhet och därför är våra kompetenta jurygrupper så viktiga. Juryarbetet pågår under flera veckor då de bedömer både helheten och detaljerna hos de tävlande, säger Carina Tollbring, projektledare för Arla Guldko.

Juryn består av bland annat kockar, tidigare vinnare och branschpersoner, som i slutet av januari avslöjar de tre finalisterna i varje kategori. Vinnarna koras därefter på den stora finalgalan i Stockholm den 3 maj. Vinsten är utöver äran och en statyett ett utbildningsstipendium på 30 000 kronor.

Tre Stiftelser ägs av Göteborgs Stad.