Tar emot pris den 29 november. Med innebandyträning, julmatskassar och nattvandringar har Pontus Berger, Emma Ivarsson och Eva-Britt Luvö gjort osedvanligt goda gärningar. De belönas därför med Göteborgs Stads utmärkelse Vardagshjälte som i år delas ut för andra gången.

Tanken med Vardagshjältepriset är att lyfta fram och uppmuntra personer som gjort en god gärning utöver det vanliga, någon som modigt ingripit för att hjälpa eller rädda en annan människa. Det kan också vara en person som mer långsiktigt i vardagen arbetat för att uppnå syftena med utmärkelsen.

Pontus Berger ville vända den negativa utvecklingen i Göteborg och använda idrotten som ett sätt att jobba med integration. Han tog tjänstledigt i närmare två år för att träna innebandy med barn och ungdomar i Bergsjön och har också lärt upp nya tränare.

Emma Ivarsson är tjejen som på sin fritid samlar in intresseanmälningar från familjer med dålig ekonomi och hjälper dem med kassar med julmat. Förra året samlade hon in 228 000 kronor och hjälpte 191 familjer under december månad.

Eva-Britt Luvö har nattvandrat i 19 år och ordnar nattvandringar i Biskopsgården. Själv är hon ute och vandrar nästan varje fredagskväll. Då tittar hon till unga som är ute och festar och ser efter om de behöver hjälp, och om det är bråk hjälper hon till att kyla ner stämningen.

Vardagshjältarna utses av kommunfullmäktiges priskommitté. Priset består av ett diplom och delas ut varje år till en eller högst tre göteborgare. Årets tre vardagshjältar tar emot sina pris på invigningen av Julstaden på Götaplatsen den 29 november klockan 17:30.