Tar emot pris den 9 december. Två eldsjälar som engagerar sig i sina medmänniskor och gjort goda gärningar utöver det vanliga. Därför belönas Emelie Andersson och Adam Youssef med Göteborgs Stads utmärkelse Vardagshjälte 2021.

Adam Youssef räddade människor ur ett brinnande lägenhetshus i Hammarkullen i somras.

Tanken med Vardagshjältepriset är att lyfta fram och uppmuntra personer som gjort en insats utöver det vanliga, någon som modigt ingripit för att hjälpa eller rädda en annan människa. Det kan också vara en person som mer långsiktigt i vardagen arbetat för att uppnå syftena med utmärkelsen.

Prisutdelning på Börsen

Emelie Andersson är en eldsjäl som engagerar sig för sina medmänniskor. Emelie arbetar på en ridskola där hon räddade livet på en av hennes elever två gånger innan ambulansen hann komma fram.

Adam Youssef är en sann eldsjäl som har ett stort engagemang för sina medmänniskor. Han var en av de personer som räddade människor ur ett brinnande lägenhetshus i Hammarkullen.

Vardagshjältarna utses av kommunfullmäktiges priskommitté. Priset består av ett diplom och delas ut varje år till en eller högst tre göteborgare. Årets två Vardagshjältar tar emot sina pris på kommunfullmäktiges julmiddag den 9 december klockan 20:00.