Ulla-Carin Olsson blir ny stadsdelschef i Lärjedalen, det beslutade stadsdelsnämnden på måndagen. Ulla-Carin Olsson efterträder Östen Carlson som i höstas bestämde sig för att lämna sin tjänst efter drygt åtta år i stadsdelen.

Ulla-Carin Olsson tillträder sin tjänst som stadsdelschef 15 juni. Sedan sex och ett halvt år tillbaka är hon förvaltningschef för barn- och ungdomsförvaltningen i Vänersborg med ansvar för barnomsorg, grundskola, musik- skola, ungdomsverksamhet, bibliotek samt fritid-arena och kultur.

Dessförinnan var hon tillförordnad stadsdelschef i Gunnared under ett år. Hon har arbetat i Göteborg i 20 år, de flesta åren i Gunnared men också kortare perioder inom förskolan i Hjällbo, Gunnilse och Olofstorp.

Trivs i Angered

Ursprungligen kommer Ulla-Carin Olsson från Skåne, bodde en tid i Jönköping och flyttade till Göteborg, närmare bestämt till Angered 1978. Ulla-Carin Olsson är gift och har två barn; en son och en dotter. Hon trivs med att bo i Angered med människor från olika kulturer.

– Jag har trivts med att arbeta i Vänersborg men har längtat hem en tid. Jag har längtat efter att börja arbeta i Göteborg. Jag tycker om den här typen av stadsdelar, där det händer mycket och jag tycker om människorna som bor i Angered.

– Jag vet också att det inte är någon lätt uppgift att arbeta som stadsdelschef här och att det gäller att kavla upp ärmarna, säger Ulla-Carin Olsson.

Dialog med medarbetarna

På frågan om hur hon kommer att vilja arbeta och vad hon vill göra, svarar Ulla-Carin Olsson att hon först av allt vill ta del av Lärjedalens historia, att hon vill ha dialog och att hon tror på teamwork. Att omorganisera ser hon inte som något ändamål i sig. Vid en omorganisation avstannar arbetet och det tar tid att komma igång, menar hon.

Något som ligger henne särskilt varmt om hjärtat är baskunskaperna i skolan: svenska med tyngdpunkt på läsinlärning och läsförståelse samt matematik och engelska.

Fritidsintressen är musik samt att läsa och koppla av med böcker. Dessutom tycker Ulla-Carin Olsson om att vistas i den vackra naturen där hon bor.

– Jag är inte så intresserad av att umgås med många människor på min fritid, jag träffar så många människor i mitt arbete. Jag har få men väldigt nära vänner, inget stort umgänge, avslutar hon.