Göteborgs Ungdomsfullmäktige fortsätter sitt utbyte med liknande forum i andra länder. I juli kommer sju italienska ungdomar hit och senare i sommar reser unga från Göteborg på svarsbesök.

Italienarna kommer från Avellino i södra Italien, en liten stad med drygt 50 000 invånare och kanske mest känd för att vara ursprungsort för den påhittade maffiafamiljen Sopranos i den amerikanska TV-serien med samma namn.

Annan åldersgräns i Italien

Avellino har ett ungdomsforum med folk i åldrarna 18 -25 år. Det är äldre än i Göteborg, där man inte får ha fyllt 18 år om man vill vara med i UF.

– Vi ska ha workshops om ungdomsinflytande för att jämföra hur vi ser på det, bland annat ska vi göra värderingsövningar, säger UF:s ordförande Solveig Ramallo, som åker till Avellino med fyra andra ledamöter i augusti.

Pengar från Italien

Organisationen i Italien bekostar större delen av svenskarnas resa. Resten står Göteborgs kommunstyrelse för och har godkänt 20 000 kronor till besöket i Italien för att göteborgsungdomarna ska kunna bjuda sina gäster på mat, aktiviteter och bussresor i Göteborg.