Lyssna på livemusik och rösta på samma gång. Det kan unga göteborgare göra lördagen den 7 november då ungdomsfullmäktige anordnar en helkväll på Meeths Salonger. "Speak up eller shut up" börjar 17.30 och förutom musikscenen finns en öppen scen för den som spontant vill göra sin röst hörd.

För första gången har ungdomar möjlighet att rösta i ett val under samma tak som ungdomsband spelar. Kvällen Speak up eller shut up arrangeras av unga som är med i ungdomsfullmäktige och som tycker att Göteborg måste ha mer konserter för unga.

Artisten Carolin Jonasson och banden Razzia, Signed, Forlornhope, Into the sky och Gorilla Bombs står på scen. Dessutom finns en scen där unga kan säga sin mening. I samma rum står en uppkopplad dator som väntar på ungas röster i valet till ungdomsfullmäktige. Den som röstar under kvällen har möjlighet att vinna biobiljetter.

Fotnot:
Ungdomsfullmäktige består av unga mellan 12 och 18 år från alla stadsdelar i Göteborg. I november varje år är det val och i år pågår valperioden mellan 6 och 17 november. Då kan alla mellan 11 och 18 år via nätet rösta på den kandidat som de vill ska företräda dem i ungdomsfullmäktige.