Presenterar sin nya maskot. Ledamöterna i Göteborgs ungdomsfullmäktige ska marknadsföra sig i samband med Göteborgsvarvet. Söndag 18 maj ska ett 20-tal av ungdomarna springa Lilla Varvet och Mellanvarvet - en av dem i lejondräkt!

Lejonet är nämligen ungdomsfullmäktiges (UF) nya maskot, hämtad från Göteborgs vapensköld.

– De vill gärna lansera maskoten och göra verksamheten mer känd, så de har spånat fram idéer och sökt pengar ur ungdomsfullmäktiges initiativpott för att göra det här evenemanget, säger Paula Aijer, planeringsledare för UF.

Troligen kommer UF-ledamöterna att ha ett eget tält på Göteborgsvarvets område, där det rör sig tiotusentals människor under Varvet-dagarna lördag 17 maj och söndag 18 maj. Flera av dem kommer alltså att springa i loppen för yngre deltagare, klädda i UF:s tröjor.

Samlar in idéer och delar ut UF-prylar
– Några av dem kommer att gå runt och prata med ungdomar för att samla in idéer och dela ut pennor, vattenflaskor och andra småpresenter med UF:s grafiska profil på, säger Paula Aijer.

– Kanske blir det någon form av tävling också. De håller på och planerar för fullt, så det kan bli fler aktiviteter. Och en stor hejaklack blir det säkert.

Ungdomsfullmäktige sammanträder fem gånger per år i Börsen vid Gustaf Adolfs torg. UF har funnits sedan 2005 och består av 101 ungdomar i åldrarna 12 till 17 år, framröstade av sina skolkamrater i de olika stadsdelarna.