Renoveringen av Stora Saluhallen har dragit ut på tiden. Fastigheten var i sämre skick än man trott, och de sex butiker som huserar i den tillfälliga paviljongen på Kungstorget får därför vänta till april med att flytta in i hallen igen.

Upprustningen av den 120 år gamla byggnaden inleddes i april 2010. Sex butiker med verksamhet i den östra delen fick då flytta ut till en tillfällig paviljong på Kungstorget. Till jul skulle arbetet vara klart trodde man, men så blev det alltså inte.

– Huset var i sämre skick än befarat, säger Jesper Lundell på Higabgruppen som äger byggnaden.

Eftersom butiksverksamheten pågår som vanligt i huvuddelen av Saluhallen har renoveringsarbetet inte heller kunnat skyndas på allt för mycket.

Mer måste åtgärdas

Den tidsplan som gäller nu säger att butikerna i paviljongen får flytta tillbaka in i hallen den 1 april. Då är första etappen av upprustningen klar. Förutom butiksytorna i östra delen av byggnaden har då även källaren, omklädningsrum och ventilationssystemet åtgärdats.

– I februari fattar styrelsen beslut om fortsättningen på upprustningen. Det behöver göras mer, säger Jesper Lundell.

Fotnot:
De butiker som håller till i paviljongen fram till april är KG Baren, SO Larsson, Frukt Larsson, Flickorna Kanold, Delikatesshörnan och Alexandras Grekiska Oliver.