”Känns fantastiskt”. Hallå där Barbro Strömblad, gruppchef för uppsökarenheten Göteborgs Stad, som fick motta Faktumpriset på Faktumgalan på Stora Teatern. Hur känns det?

– Det känns fantastiskt! Jätteroligt! Förra året var vi nominerade till priset och bara det var stort. Det är bra verksamheter som var nominerade.

Det är Faktumförsäljarna själva som nominerar och utser pristagarna till Faktumpriset. Vad betyder ett sådant här pris för er?
– Det är väldigt roligt för medarbetarna att få den här uppskattningen. Våra fältarbetare kommer i kontakt med dessa personer och det är väldigt kul att få erkännandet. Vi har ett gott rykte och det värmer. Som en av våra tjejer som hämtade priset sa på scenen: ”Det är roligt att vi får ett sådant här pris, trots att vi bara gör vårt jobb”.

Hur var galakvällen på Stora Teatern i övrigt?
– Jättetrevligt, det var verkligen galastämning! Vi var där med 13 personer, nästan hela arbetsgruppen. Peter Apelgren och Anna Blomberg var konferencierer och var roliga. Rickard Söderberg sjöng och fick även pris med Gatans kör. Det var fina dansnummer och det visades tre jättefina personporträtt på Faktumförsäljare.

Hur ska ni fira priset?
– Jag funderar på att köpa med en tårta i eftermiddag, eller så blir det nästa torsdag när alla i gruppen är på plats.

Vem eller vilka skulle du själv vilja ge pris till om du fick?
– Det finns många som gör ett bra jobb. Räddningsmissionen tycker jag gör ett jättejobb med hemlösheten i stort.