Kan ses på åtta platser. Succéutställningen ”Man har ju alla åldrar i sig” från Nordstan och Frilagret har nu blivit en utställningsportfölj för varje stadsdel. På måndag har flera av stadsdelarna vernissage.

Utställningen ”Man har ju alla åldrar i sig” bygger på det material som togs fram under EU:s äldreår 2012 och som också blev en bok med samma namn. Det är fotografier och citat som berättar om vad som är viktigt för ett aktivt åldrande och hur det är att åldras i Göteborg i dag.

− Utställningen består av tio fotografier och citat från boken. Under vernissagen på Kortedala bibliotek läser vi även ett axplock av de många citaten ur boken, på svenska, finska och persiska, säger Carina Byhlin-Andreasson, som är frivilligsamordnare inom äldreomsorgen i Östra Göteborg.

Dessutom har de bjudit in förra kommunalrådet Göran Johansson som invigningstalare.

− Han kommer att berätta lite om hur han personligen ser på ett gott åldrande, säger hon.

Måndagen den 18 februari invigs utställningen även på sju andra platser: Frölunda kulturhus, Björkekärrhus, Byalagsgatan 3 (tidigare Kyrkbyhemmet), Anhörigcenter på Angereds torg, Mötesplats – kulturhus i Centrum, Selma Center och Monsunen.

Efter det första visningstillfället är tanken att utställningsportföljen ska resa vidare till andra platser i stadsdelarna.