Jobben, ungas situation och välfärden. Det är några av de ämnen som blir aktuella när stadsbibliotekets riksdagshörna ordnar valdebatt på måndag kväll. Politiker från de sju riksdagspartierna deltar och under kvällen får även publiken komma med sina frågor.

Måndagen den 6 september är det dags för höstens första arrangemang i stadsbibliotekets riksdagshörna. Vanligtvis är det enskilda riksdagsledamöter som besöker hörnan, men en gång varje höst och vår ordnas en debatt med flera inbjudna politiker på något särskilt tema.

− Den här gången arrangerar vi en klassisk valdebatt, säger Daniel Bäckman, bibliotekarie med ansvar för stadsbibliotekets riksdagshörna.

Rutinerade politiker på plats

Politikerna får berätta vad partierna står för och i slutet av debatten svara på publikens frågor.

− De flesta av deltagarna är etablerade riksdagsmän- och kvinnor. Bara en av dem har inte suttit i riksdagen förut, men är förstanamn på partiets nuvarande lista, säger Daniel Bäckman.

Varierande publiksiffror i hörnan

Riksdagens informationshörna har funnits på stadsbiblioteket sedan 2004. Programpunkterna är mer eller mindre välbesökta, beroende på vem som är på besök och vad som är temat.

− Några få gånger har det bara kommit en person. Andra kvällar, särskilt när vi bjudit in flera politiker, är det uppemot 50-60 personer som lyssnar, säger Daniel Bäckman.

Fotnot:
Valdebatten äger rum på stadsbiblioteket måndagen den 6 september klockan 18.00.
Deltagande politiker är Annelie Enochson (KD), Eva Flyborg (FP), Lars Johansson (S), Cecilia Magnusson (M), Valter Mutt (MP), Eva Olofsson (V) och Eva Selin Lindgren (C)