Boende bidrar med förslag. Bor du i Biskopsgården och har idéer om hur din stadsdel kan bli tryggare? Då kan du följa med på trygghetsvandring och tillsammans med bland annat polis och kommunrepresentanter undersöka vad som behöver åtgärdas och utvecklas i området.

Vid åtta tillfällen i oktober och november ordnas trygghetsvandringar i Biskopsgården. Boende får en möjlighet att dela med sig av sina förslag på hur deras område kan bli tryggare. Det kan vara allt från att byta ut belysning till att laga hål i vägen och ta bort buskar som skymmer sikten.

4AF6_2.jpg
‒ Vi kommer samla in information om vad som skapar otrygghet i den fysiska miljön. Den kunskapen ger vi sedan till berörda förvaltningar och bostadsbolag som kan genomföra förändringar för att göra Biskopsgården tryggare, säger Carl Blixt, ansvarig för trygghetsvandringarna inom Bo Bra i Biskopsgården.

Med på vandringarna finns bland annat fastighetsägare, fältassistenter och representanter från föreningar samt Trygg i Västra Hisingen, som är stadsdelens och polisens samverkansarbete. Startpunkt för promenaderna är olika spårvagnshållplatser och alla är välkomna.

‒ Ju fler som deltar i olika åldrar och med olika bakgrund desto bättre underlag får vi.

Fokus på kvinnors trygghet
Varje vandring tar ungefär en och en halv timme och deltagarna kommer att delas in i grupper som tillsammans tar bilder och skriver ner sina reflektioner och förslag. Extra fokus kommer att ligga på kvinnor trygghet i offentliga miljöer och kvinnor kommer delas in i egna grupper.

Trygghetsvandringarna kommer också uppmärksamma olika smultronställen i Biskopsgården.

‒ Det är lätt att man bara fokuserar på det negativa. Därför vill vi även ha tips på fina ställen i stadsdelen som kanske behöver lite extra marknadsföring. Som Svarte Mosse, ett naturskönt område med motionscentral, löpspår och naturstigar som jag önskar fler hittade till.