Tävling till 18 november. Norra Hisingens nya stadsdelshus med rum för kultur byggs just nu på Selma Lagerlöfs torg i Hisings Backa och ska stå klart under sommaren 2019. Nu startar en tävling där allmänheten får vara med och föreslå vad huset ska heta.

Det nya stadsdelshuset ska bli en välkomnande mötesplats där alla kan känna sig hemma, från tidig morgon till sen kväll. Det ska även vara ”ett hjärta för stadsdelens förenings- och kulturliv och en plats där människor har möjlighet att utvecklas.”

– Stadsdelshuset med rum för kultur kommer att vara kulturhus med ungdomsverksamhet och verksamhet för äldre. Vi som arbetar på stadsdelen kommer att vara där också och ha det som vår arbetsplats. Det ska bli ett hus för alla. Alla ska känna sig välkomna, säger Elaine Bengtsson, projektledare för Stadsdelshus med rum för kultur.

Nu startar en namntävling där vem som helst kan skicka in sitt förslag. En jury med representanter från stadsdelsförvaltningen, GöteborgsLokaler och White arkitekter kommer att utse det vinnande förslaget.

Alla får tävla
Vinnaren får inte bara äran, utan också en plakett i huset med sitt namn ingraverat och en middag för två. Det nya stadsdelshuset ska vara klart till sommaren 2019.

– Vi vill att allmänheten ska vara med och komma med sina förslag på vad det nya huset kan heta. Eftersom det ska vara ett hus för alla känns det roligt att göteborgarna också får vara med och bestämma vad det ska heta, säger Elaine Bengtsson.