Tio bidrag ska bli tre. Jubileumsprodukter ska tas fram till Göteborgs 400-årsjubileum. Nu börjar omröstningen där tio bidrag ska bli tre vinnare. “Finalisterna visar hur olika tolkningen av Göteborg är i tio väldigt olika produkter, precis som vi önskade oss”, säger Jessica Winnberg, producent på Göteborg & Co för Göteborgs 400-årsjubileum.

GBG Form 2021 heter tävlingen och 39 bidrag har kommit in. Av dem har en jury valt ut tio finalister utan att veta vem som skapat bidragen. Två män och åtta kvinnor gick vidare. Det är både HDK-studenter, arkitekter och formgivare som är kända internationellt.

Omröstning

 Röstningen pågår mellan den 20 oktober klockan 12 och 20 november. De tre vinnarna presenteras på en gala som sänds den andra december på www.brewhouse.se. Jubileumsprodukterna produceras i 400 exemplar och säljs på Turistbyrån. De kommer också att visas på Röhsska museet. De tre vinnarna får 70 000 kronor i produktionsstöd och en plats i Brewhouse inkubator-program.

GBG Form 2021 är ett samarbete mellan Göteborg & Co och Brewhouse.

OBS! Du som inte använder Facebook kan rösta genom att skicka ett mail till tba@brewhouse.se och skriva vilket av finalbidragen du vill rösta på.