Världsaidsdagen högtidlighålls under måndagen runtom i Göteborgs genom olika arrangemang. Hela dagen finns bland andra Positiva gruppen i en monter i Nordstan för att informera om hiv och aids. På Angeredsgymnasiet ordnas World Aids Day på Blå Stället, det största ungdomsarrangemanget i Sverige om hiv och aids.

Galan i Angered vänder sig till ungdomar mellan 13 och 20 år och är i år större än tidigare år. Förutom information blir det musik och dans med lokala talanger, inträdet är fritt och galan pågår mellan klockan 18 och 21.30.

I Västra Götalandsregionens och Göteborgs Stads monter i Nordstan informerar förutom Positiva gruppen också representanter från bland annat Smittskyddenheten, HIV-teamet i Majorna, kvinnohuset Agora och Sesamhuset i Angered.

I domkyrkan hålls klockan sex en minnesstund med ljuständning och mässa under titeln ”Mot diskriminering och stigma – lev och låt leva” och senare i kväll kan den som besöker Afrikanskt kulturcentrum i Pusterviksbaren bland annat lyssna på Jive Connection (entré 70 kronor).

Fotnot:
Världsaidsdagen infaller den förste december varje år och instiftades av FN-organet UNAIDS år 1988.

Arrangemangen i Göteborg är ett samarbete mellan Göteborgs Stad och Västra Götalandsregionen.