Affischer på stan. ”Hej! Vi har något att berätta om Göteborgs Stad” – ja det står det de närmaste två veckorna på affischer runt om i Göteborg. På informationstavlorna på buss- och spårvagnshållplatser informerar staden om nättidningen Vårt Göteborg. Tanken är att göra tidningen mer känd för göteborgarna och locka fler läsare.

Förutom att affischerna sitter på närmare 250 platser – på hållplatser och längs exempelvis Avenyn och Östra Hamngatan – så kommer de också att synas som annonser i tidningarna och på Facebook.

– I nättidningen Vårt Göteborg berättar vi om det som görs i Göteborgs Stads många verksamheter. Nu vill vi uppmärksamma dem som bor och jobbar i Göteborg men också besökare och företagare, på att här finns mycket att läsa om staden, säger Helena Mehner, Göteborgs Stads kommunikationsdirektör och ansvarig utgivare för Vårt Göteborg.

Allt fler läser nyheter i mobilen
VartGoteborg.se startade hösten 2001 som en nätupplaga till hushållstidningen Vårt Göteborg. Tidningen uppdateras med nyheter varje vardag och har sedan starten publicerat närmare tio tusen artiklar.

Sedan i höstas finns Vårt Göteborg också som en mobilanpassad sajt. Och det märks att allt fler läser nyheter i mobiltelefon och på läsplattor – den mobila trafiken till Vårt Göteborg ökade under förra året från 15 till 26 procent. Du kan också följa nyhetsflödet på Twitter på @VartGoteborg eller prenumerera på nyhetsbrevet (se länk nedan).